Geschiedenis

“… het lekker liggen dromen in een bed van woorden als mos, gras, aarde, licht
dat ik bewaarde om weer op te staan. Verder te wandelen, naar geur van verse thee te gaan.”


Park Eekhout verdient een theeschenkerij

Nadat Park Eekhout in het begin van de 21ste eeuw geheel is opgeknapt, is het weer een aangename plek, grenzend aan de historische Zwolse binnenstad, om te lopen en er te verblijven. Althans, dat vonden de twee buurvrouwen Annet Besseling en Gerdien Rots die in 2006 Theeschenkerij Eekhout startten. Vanaf het begin was duidelijk waar het terras zou moeten komen: onder de Catalpa, naast de speeltuin, met een prachtig uitzicht over het park.

Puur genieten

Theeschenkerij Eekhout heeft circa vijfendertig zitplaatsen in de open lucht. Daarom wordt er alleen terras gehouden in de zomermaanden, elke zondagmiddag van mei tot en met september. Alleen wanneer het stortregent blijft de theeschenkerij gesloten.
Eens per maand is er een cultureel optreden. Muzikanten uit de stad of de regio luisteren de intieme sfeer van het terras op. Door de combinatie van de groene omgeving, de speelplek voor kinderen binnen oogbereik, de kwalitatief goede producten en passende optredens is het terras een geliefde plek geworden voor menige Zwollenaar.

Vrijwilligersinitiatief

De theeschenkerij draait volledig op vrijwilligers, totaal ruim 40 mensen. Én op de steun, het enthousiasme en de goodwill van buurtbewoners en andere Zwollenaren die zelf ook regelmatig genieten van de sfeer op het terras.

Theeschenkerij Eekhout is een niet-commercieel buurtinitiatief, ten behoeve van de hele stad Zwolle. Er is een gezellige sfeer op het terras. Mensen die elkaar niet kennen, schuiven gemakkelijk bij elkaar aan een tafeltje en voeren een gesprekje met elkaar. Als zodanig zorgt de theeschenkerij voor veel onderlinge cohesie.