Parkpret

Parkpret zegt adieu!

‘We hebben het 15 jaar met veel plezier georganiseerd, maar is het tijd voor iets nieuws’ aldus de organisatie die bestaat uit buurtbewoners. De organisatie wil alle vrijwilligers, deelnemers en sponsors hartelijk bedanken voor hun steun en inzet.

Amateurkunstenaars verwijzen we graag door naar IkToon dat dit jaar ook weer wordt georganiseerd door Stadkamer.

Ook is er op op 25 mei, in het weekend waarin normaal parkpret plaatsvindt (de laatste week van mei) een festival in Zwolle van scouting Huysmangroep, met foodtrucks, workshops, lokaal bier en leuke (scouting) activiteiten in de natuur. Klik hier voor meer info.

——————

Parkpret is een festival in Park Eekhout dat georganiseerd wordt door de bewoners van de Stationsbuurt. Parkpret is voor iedereen, voor heel Zwolle, voor jong en oud. Tijdens Parkpret kun je genieten van beeldende kunst, muziek, lekkere hapjes en drankjes, verrassende ontmoetingen en veel kunstzinnige of sportieve activiteiten voor kinderen.

“Zittend op een kleedje, in de zon, tussen prachtige oude bomen, kun je genieten van een dag pret in het park. De door de ANWB geïnitieerde Dag van het Park in Zwolle is al jaren een groot succes! Met sprankelende optredens, inspirerende kunst, kinderactiviteiten en sportiviteiten is Parkpret een dag feest voor jong en oud.”

Dag van het Park

Sinds 2006 organiseert de buurtstichting De Freule van Eekhout elk jaar het festijn Parkpret in Park Eekhout. Parkpret vindt plaats op de laatste zondag van mei, dat is de landelijke Dag van het Park. In 2006 nam de ANWB het initiatief voor deze dag met als doel om één keer per jaar alle mooie parken in het zonnetje te zetten. De gemeente Zwolle nam dit initiatief van harte over en koos het zojuist prachtig gerenoveerde Park Eekhout als locatie.. Met veel enthousiasme organiseren vrijwilligers uit de buurt deze dag voor jong en oud. Er zijn diverse optredens, er is een kunstplein en er zijn tal van kinderactiviteiten. Met mooi weer, ontvangen we 4000 bezoekers!

De naam Parkpret is bedacht, als tegenhanger van een pretpark. Daarmee drukken we het niet-commerciële karakter van de dag uit.

Al sinds de eerste keer verzorgen studenten van het Deltion College onderdelen van het programma. Sinds 2013 werken we nauw samen met de Week voor de Amateurkunst (WAK). Tijdens de WAK-week is Parkpret 1 van de podia in Zwolle waar amateurkunstenaars hun kunsten kunnen laten zien en horen.

Wat is er tijdens Parkpret te doen

Voor de kinderen zijn er diverse leuke dingen te doen. Een ritje op en pony, de klimwand beklimmen, geschminkt worden, knutselen, muziek luisteren, circusartiest worden, leen over de natuur, noem maar op. Dat is voor grote mensen ook leuk, want als de kinderen lekker bezig zijn, kunnen de ouders over Montmartre struinen, of een dansje wagen, naar muziek luisteren, theater kijken en bijkomen op een terrasje. Al met al, en heerlijk dagje uit.

Bekijk onze Facebook voor het actuele programma.